کد آهنگ پیشواز همراه اول شهید قاسم سلیمانی - شهید قاسم سلیمانی
سردار سپهبد قاسم سلیمانی، فرمانده نیروی قدس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، ساعت ۱ بامداد روز جمعه ۱۳ دی ماه، در حوالی فرودگاه بغداد وطی یک عملیات تروریستی توسط پهباد نیروهای آمریکایی، ترور و به درجه رفیع شهادت رسید.
پس از این حادثه تروریستی، وزارت دفاع آمریکا مسئولیت این عملیات را برعهده گرفت وگفت که به دستور دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا اقدام به ترور، سردار قاسم سلیمانی و همراهانش کرده است. در این حادثه، دو خودروی حامل سردار سلیمانی، ابو مهدی مهندس، معاون سازمان حشد الشعبی و چند فرمانده ارشد این سازمان و تعدادی دیگر از نیروهای سپاه قدس سپاه پاسداران، مورد هدف ۳ موشک لیزری نقطه زن پهپاد آمریکایی قرار گرفتند و تمامی سرنشینان به شهادت رسیدند.
سردار سلیمانی در هنگام وقوع حادثه تروریستی فرودگاه بغداد، حدود ۶۳ سال سن داشت. به گفته عادل عبدالمهدی، نخست وزیر دولت پیشبرد امور عراق، او عصر روز ترور با سردار سلیمانی قرار ملاقات داشت تا وی پاسخ دولت ایران به نامه سعودیها را به دست عبدالمهدی برساند.
پایگاه اینترنتی روزنامه دیلی میل، در گزارشی در مورد جزئیات ترور سردار سلیمانی نوشت: “عملیاتی که به شهادت سردار قاسم سلیمانی، فرمانده نیروهای قدس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی انجامید با یک پهپاد امکیو-۹ انجام شده که از پایگاه آمریکا در قطر به پرواز درآمده بود. “
لحظه ترور سردار سلیمانی توسط پهپاد آمریکایی
پیکر سردار سپهبد شهید قاسم سلیمانی پس از تشییع در شهرهای کاظمین، کربلا، نجف با استقبال گسترده مردم خوزستان وارد این استان شد. پس از تشییع باشکوه ایشان در شهرهای آبادان و اهواز، پیکیر مطهر شهید سلیمانی برای تشییع به شهر مشهد منتقل شد. این مراسم که با حضور گسترده مردم خراسان رضوی برگزار شد، در رسانهها داخلی و خارجی نیز بازتاب گستردهای یافت.
پس از مشهد، نوبت به تهرانیها رسید تا میزبان پیکر پاک شهید سلیمانی باشند. جمعیت میلیونی مردم تهران باعث شد تا رسانههای جهان به صورت لحظهای این مراسم را پوشش دهند. پیکر شهید سلیمانی پس از اقامه نماز توسط حضرت آیت الله خامنهای و دیگر مسئولان ارشد کشور و جمعیت میلیونی مردم، به شهر قم و سپس به زادگاهش کرمان منتقل شد و در منزلگاه زمینی اش برای همیشه آرام گرفت.
کودکی، نوجوانی و جوانی سردار، از بنایی تا فرماندهی در جنگ تحمیلی
قاسم سلیمانی، اسفند ماه سال ۱۳۳۵، در روستای قنات ملک شهرستان “رابر” استان کرمان متولد شد. نقل است که در سیزده سالگی، روستای محل زندگیاش را به مقصد کرمان ترک کرد و مشغول کار بنایی شد. او سپس در سال ۱۳۵۳، به عنوان پیمانکار به استخدام سازمان آب کرمان درآمد.
سردار سلیمانی در زمان نوجوانی
برخی نقل میکنند که قاسم جوانی ورزشکار بود، کاراته کار میکرد و جزء مربیان پرورشاندام نیز بود.
او در حوادث انقلاب اسلامی ایران با روحانی مشهدی به نام حجت الاسلام رضا کامیاب آشنا شد و قاسم سلیمانی را وارد جریانات انقلاب کرد. به نقل از سهراب سلیمانی برادرش، او یکی از گردانندگان اصلی راهپیماییها و اعتصابات کرمان در زمان انقلاب بود.
گرچه رفاقت قاسم سلیمانی و حجت الاسلام کامیاب کوتاه بود، اما در شکل گیری افکار او نقش مهمی ایفا کرد. کامیاب در همین زمان، قاسم سلیمانی را با آیت الله خامنهای آشنا کرد. اما سازمان مجاهدین خلق در هفتم مرداد ۶۰ با ترور کامیاب به رفاقت کوتاه او با قاسم پایان داد.
سردار قاسم سلیمانی در زمان جنگ تحمیلی
سلیمانی پس از انقلاب اسلامی، در سال ۱۳۵۹ به مجموعه سپاه پاسداران انقلاب اسلامی پیوست و با شروع جنگ تحمیلی، آموزش گردانهای سپاه کرمان را بر عهده گرفت. قاسم سلیمانی درباره این دوران و ابتدای ورود به سپاه گفته بود: «همه جوان بودیم و باید به شکلی برای انقلاب فعالیت میکردیم و این گونه بود که وارد سپاه شدم. ”
او سپس با حکم محسن رضایی، فرمانده وقت سپاه پاسداران به فرماندهی تیپ ۴۱ ثارالله که به تیپ «خط شکن» معروف بود منصوب شد. تیپ ۴۱ ثارالله متشکل از نیروهای سه استان کرمان، سیستان و بلوچستان و هرمزگان بود و نقش بسیار زیادی در پیروزهای دوران دفاع مقدس ایفا کرد.
سردار سلیمانی در زمان جنگ تحمیلی
لشکر ۴۱ ثارالله در طول جنگ تحمیلی، در عملیاتهای نصر ۴، نصر ۵، کربلای ۱، کربلای ۴، کربلای ۵، بدر، خیبر، والفجر ۱، والفجر ۳ و والفجر ۴، عملیات رمضان، بیتالمقدس و بیتالمقدس ۷، فتحالمبین و طریقالقدس حضور داشت.
سلیمانی در خاطرهای درباره عملیات کربلای ۵ گفته بود: “یک وقت در شلمچه بودیم، ما میخواستیم عملیات بکنیم. قبل از این عملیات کربلای ۵، شاید یکسالونیم قبل از این، خب آنجا ما برای اینکه دشمن متوجه نشود، نیروهای اطلاعات عملیات ما مشخص کرده بودیم مستقر کرده بودیم جلوی ما آب بود. آن روز دو تا از بچههای ما به نام صادقی و موساییپور رفتند برای شناسایی، برنگشتند، یک برادری داشتیم خیلی عارف بود، نوجوان مدرسهای بود، دانشآموز، اما خیلی عارف بود یعنی شاید در عرفان عملی کم مثلش پیدا میشد، به درجهای رسیده بود که بعضی از اولیا و در واقع بزرگان این جایگاه، جایگاه عرفان بعد از مثلا مدت طولانی ۷۰ سال، ۸۰ سال میرسیدند، او رسیده بود… “
مجروح شدن در جنگ تحمیلی به روایت سردار
سردار قاسم سلیمانی در بخشی از کتاب عملیات طریق القدس به روایت حوادث آن روز و چگونگی مجروحیت خود و چند تن دیگر از رزمندگان میپردازد و مینویسد که “همزمان با مقاومت دشمن و عدم توفیق نیروهای اهواز در شکستن خط (وقتی) که بنا شد ما وارد عمل شویم، بچهها به دلیل آتش شدید دشمن زمینگیر شده بودند و هر لحظه به تعداد شهدا و مجروحان اضافه میشد. در این لحظه من به راننده نفربر گفتم که از خط عبور کند. راننده تردید داشت. با او با تحکم برخورد کردم. او به سمت خط دشمن که سقوط نکرده بود راه افتاد. نفربر به موازات بچهها در دشت میرفت. با صدای نفربر، دشمن آتشها را متوجه نفربر کرد. من به گروهان حمید چریک رسیدم که پشت سیمخاردار دشمن و گروهان اول خط شکن ما بود. “
سردار قاسم سلیمانی
نفربر روی مین رفت و شنیهای آن پاره شد و از حرکت افتاد. من با بیسیمچیهایم پیاده شدیم. تقریباً صد متر در دشت به سمت بچهها رفتم، تیربارها امان نمیداد. فرصت خوابیدن نبود. میدویدم. ابری بودن هوا بر تاریکی آن افزوده بود و فقط در نور تیربارها و منورها برای لحظاتی میتوانستم ببینم.
در همین لحظه، یک گلوله خمپاره کنارم منفجر شد. من افتادم. این دقیقا چسبیده به سیمخاردار دشمن بود. اساسا فاصله خط ما با دشمن هفتصد متر تا یک کیلومتر بود و سیمخاردار در صد متری خاکریز دشمن قرار داشت. با انفجار خمپاره من پرت شدم. اول متوجه نبودم از چه ناحیهای زخمی شدهام. قدری احساس خنکی در ناحیه شکم داشتم. بلند شدم. دوباره افتادم. تاریک بود. فقط بچهها را در کانال میدیدم و بیسیمچیهایم معلوم نبودند.
سردار سلیمانی در همین عملیات بر اثر انفجار گلوله خمپاره از ناحیه دست و شکم بهشدت صدمه دید.
بازگشت؛ مبارزه علیه اشرار مرزهای شرقی ایران
گرچه جنگ پایان یافت و قاسم دوباره به کرمان بازگشت. اما او دوباره فعالیتش را در مرزهای شرقی ایران و بر علیه اشراری که از مرز افغانستان به ایران هدایت میشدند، آغاز کرد.
سردار علی قاسمی فرمانده سپاه انصارالرضا (ع) خراسان جنوبی، در این باره گفته است که “زمانی اشرار منطقه را ناامن کرده بودند تا جایی که در جاده بیرجند – قاین چند نفر از مردم را گرفته بودند و در محور بیرجند به زاهدان هم شب کسی جرات تردد را نداشت. اما سردار سلیمانی این محور را بعد از ۶ ماه امن کرد.
وی ادامه داد: “آن موقع که مردم از اشرار میترسیدند، او از مرز تایباد تا زابل و زاهدان به دیدن مردم رفت و به همه قول داد که امنیت را برقرار خواهد کرد. “
فرماندهی نیروهای قدس؛ از مبارزه با داعش و تروریستها تا تقویت جبهه مقاومت اسلامی
او تا سال ۱۳۷۶ فرمانده لشکر ثارالله کرمان بود، اما در این سال به واسطه حضور در مرزهای شرقی و سابقه مبارزه با اشرا و باندهای مواد مخدر در مرزهای ایران و افغانستان به تهران فراخوانده شد و با حکم فرماندهی معظم کل قوا، فرمانده نیروی قدس سپاه پاسداران را برعهده گرفت.
دیدار سردار سلیمانی و احمد شاه مسعود در کرمان
سلیمانی پس از احمد وحیدی دومین فرمانده سپاه قدس ایران شد. او در این مدت نقش کلیدی در خاورمیانه به ویژه در ناآرامیهای منطقهای معروف به بیداری اسلامی (بهار عربی) ایفا کرد.
قاسم سلیمانی پس ازدریافت حکم فرماندهی نیروی قدس سپاه پاسداران، مبارزه با تروریسم، گسترش عمق مرزهای استراتژیک ایران و تقویت جبهه مقاومت اسلامی را در دستور کار خود قرار داد.
حضور سردار سلیمانی در مرزهای شرقی ایران و مبارزه با اشرار باعث شده بود که او به اوضاع منطقه کاملا تسلط داشته باشد. برای همین او مناسبترین گزینه برای فرماندهی نیروی قدس سپاه پاسداران به شمار میرفت. چون بنا بود در افغانستانِ عصر طالبان که درگیر جنگهای داخلی بود، وارد عمل شود.
قاسم سلیمانی در چهارم بهمن ۱۳۸۹ درجه سرلشکری خود را از مقام معظم رهبری دریافت کرد و حضرت آیتالله خامنهای در تقدیرش، او را «شهید زنده» نامید.
سهم قابل توجهی از قدرت گرفتن نیروهای حزبالله لبنان و گروههای مبارز فلسطینی که پیروزی این گروهها در نبردهای ۳۳ روزه و ۲۲ روزه غزه بر رژیم صهیونیستی را در پی داشت، متوجه حضور و نقشآفرینیهای گسترده سردار سلیمانی و نیروهایش در نیروی قدس سپاه است.
اما مهمترین نقش او را میتوان پایان دادن به حضور داعش در خاورمیانه دانست. با خروج موقت نیروهای ایالات متحده امریکا از عراق و ظهور گروه افراطی داعش، نقش نیروی قدس برای مبارزه با این گروه هر روز پر رنگتر شد تا جاییکه سردار قاسم سلیمانی از سال ۲۰۱۷ عملاً در میدانهای نبرد در عراق و سوریه حضور پیدا میکرد.
همین باعث شد تا نام سردار سلیمانی کمکم به صدر اخبار بیاید. او که سالها پیش در رسانههای عراق به «ژنرال بیسایه» معروف بود، دوباره چهرهاش با موهای سفیدشده در جلد مجلات خارجی و داخلی عیان شد. همان روزها بسیاری از رسانههای جهان، مدعی شده بودند که ایران، فرماندهی ارتش ازهمفروپاشیده عراق را بر عهده گرفته تا با داعش بجنگد و قاسم سلیمانی نیز مقابله با داعش را در دفاع از بغداد بر عهده دارد.
سردار سلیمانی در میان نیروهای ارتش عراق در زمان مبارزه با داعش
سردار سلیمانی در مدت حضورش علیه داعش، در عراق و سوریه در آزادسازی مناطقی مانند “تکریت”، “جرفالصخر”، “موصل”، حفظ “سامرا” و “کربلا” از چنگ داعش، جلوگیری از سقوط اربیل و… در عملیات «امالمعارک» نقش محوری را ایفا کرد.
پس از این، سردار سلیمانی در نامهای به رهبر معظم انقلاب پایان سلطه داعش را اعلام کرد. او در بخشی از نامه اش خود را سرباز حضرت آیت الله خامنهای خطاب و نوشته بود که “حقیر بهعنوان سرباز مکلفشده از جانب حضرتعالی در این میدان، با اتمام عملیات آزادسازی ابوکمال آخرین قلعهی داعش با پایین کشیدن پرچم این گروه آمریکایی-صهیونیستی و برافراشتن پرچم سوریه، پایان سیطرهی این شجرهی خبیثهی ملعونه را اعلام میکنم. “
لحظه دریافت نشان عالی ذوالفقار
در پی موفقیت سردار سلیمانی علیه داعش، فرمانده معظم کل قوا در اسفندماه سال ۱۳۹۷ نشان عالی ذوالفقار را به او اعطا کرد.
دوستان نزدیک حاج قاسم
سردار سلیمانی دوستان بسیاری داشته است. اما دوستی او با شهید احمد کاظمی سبقه چند دههای داشت. این دوستی و صمیمیت در مستند “نامهای به احمد” خودش را بیشتر عیان میکند.
شهید احمد کاظمی و سردار قاسم سلیمانی
او در این مستند، در مورد شهید احمد کاظمی میگوید: “من همیشه به احمد (شهید احمد کاظمی) میگفتم «الهی دردت بخوره تو سرم»، اصطلاح من بود نسبت به احمد، دورت بگردم. من دلم میخواست واقعاً، آنچه مکنونات قلبی من است. از خدا این رو میخوام که خدا مرا هر چه سریعتر به او ملحق کند. به او اگر بنویسم، این را خواهم نوشت من را ببر … “
سردار سلیمانی و محمد باقر قالیباف در زمان خاکسپاری پیکر شهید احمد کاظمی
عکسهایی متعددی که از شهید قاسم سلیمانی و شهید احمد کاظمی منتشر شده، نشان میدهد این دوستی تنها محدود به محیط کاری نبوده است.
سردار مرتضی قربانی، مشاور عالی کنونی فرماندهی کل سپاه و محمد باقر قالیباف شهردار اسبق تهران نیز از دیگر دوستان نزدیک سردار سلیمانی به شمار میآیند.
خانواده سردار
شهید قاسم سلیمانی دو فرزند پسر به نامهای حسین و محمد رضا و دو فرزند دختر به نام زینب و دختری دیگر که نامی از او در رسانهها منتشر نشده است.
از راست: سهراب سلیمانی(برادر سردار شهید سلیمانی)، محمد رضا و حسین سلیمانی
پسر بزرگ شهید سلیمانی با دخترعمویش (فرزند سهراب سلیمانی) ازدواج کرده و صاحب دو فرزند دوقلو است. همچنین سردار سلیمانی با برادرش سهراب باجناق بود.
از میان فرزندان سردار شهید قاسم سلیمانی، زینب دختر کوچک او در فضای رسانهای حضور داشته و بارها صحبتهای جنجالی او در رسانهها بازتاب پیدا کرده است.
همسر سردار سپهبد شهید قاسم سلیمانی
زینب سلیمانی چندی پیش به اظهارات صباکمالی بازیگر سینما و تلویزیون در مورد ماجرای دختر آبی واکنش تندی نشان داد و در رسانهها خبر ساز شد.
زینب سلیمانی
او خطاب به صبا کمالی در اینستاگرامش نوشته بود که ” توصیهام این است که سکوت کنید و اعتقادات پوچ خود را در ذهن محدود خود نگه دارید. “
گفتگوی دختر ارشد سردار سلیمانی با حسن روحانی
دختر بزرگتر شهید سلیمانی که اطلاعات دقیقی از او در رسانهها منتشر نشده، هنگامی که حسن روحانی برای عرض تسلیت به خانه سردار سلیمانی رفته بود. او خطاب به روحانی میگوید: “انتقام خون پدرمرا چه کسی میگیرد” ویدئوی این گفتگو به شکل گستردهای در شبکههای اجتماعی بازنشر شد.
آخرین وصیت شهید سلیمانی…
سردار سپهبد سلیمانی در اخرین وصیت نامه خود خطاب به همسرش نوشت: “”همسرم من جای قبرم را در مزار شهدای کرمان مشخص کرده ام. محمود میداند. قبر من ساده باشد مثل دوستان شهیدم. بر آن کلمه سرباز قاسم سلیمانی بنویسید نه عبارتهای عنوان دار”
مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران استان کرمان گفته است که منظور سردار سلیمانی در مورد محل دفن اش، در کنار مزار شهید حسین یوسفالهی بوده است.
شهید «محمّد حسین یوسفالهی» همرزم شهید سلیمانی در واحد اطلاعات عملیات لشکر ۴۱ ثارالله در زمان جنگ تحمیلی بوده است. او در عملیات والفجر هشت به دلیل مصدومیت حاصل از بمبهای شیمیایی در بیست و هفتم بهمن ماه سال ۱۳۶۴ در بیمارستان لبافی نژاد تهران به شهادت رسید.
آلبومهای شهید قاسم سلیمانی
لطفا برای شنیدن و پخش آنلاین آواها بعد از فشردن دکمه پخش جهت بارگذاری آوا لحظهای صبر کنید.
-
لیست تمام کدهای آوای انتظار شهید قاسم سلیمانی